

DAY 2: WEDNESDAY, 11 OCTOBER 2023 | JOHANNESBURG MARRIOTT MELROSE ARCH

08h00 SAT	Arrival & Registration
09h00 SAT	API & APF Summit Sessions
09h05 MUT (5min)	WELCOME ADDRESS: Peter Ndoro, Broadcast Journalist & Conference Moderator
13h00 SAT (60mir	Lunch
14h00 SAT (5min)	Master of Ceremonies: Peter Ndoro, Broadcast Journalist & Conference Moderator
14h05 SAT (15min) Presentation	AFRICA HOSPITALITY MARKET RECOVERY Presenter: Allan Wantenaar, VP: Advisory Services, HTI Consulting
14h20 SAT (40min) Panel Discussion	 INSTITUTIONAL FUNDING: BRIDGING THE GAP IN HOSPITALITY PROJECTS Understanding the challenges of obtaining institutional funding for hospitality ventures. Exploring strategies to fill the funding gap and attract institutional investors. Highlighting the opportunities and potential of secondary markets for investors Moderator: Wayne Godwin, Head of East Africa, JLL & Head of Hotels & Hospitality Group, Africa

In Discussion With:

Ram Lokan, Principal, Kasada Capital

Hamza Farooqui, Founder & CEO, Millat Investments

Fabio Nava, Director: Capital Markets, CBRE

Excellerate

Mmatsatsi Ramawela, Managing Director, Africa

Tourism Connect

15h00 SAT (15min) Presentation [Placeholder] Huawei / ABC Solar

15h15 SAT (45min) Panel Discussion

LIFESTYLE COMMUNITTIES AND RESORTS ACROSS AFRICA: NEXT WAVE

Presenter & Moderator: Samantha Muna, Director: Business Development, Trianum Hospitality

Panelists:

Paul Onwuanibe, Group CEO, Landmark
Geri Flanagan, Development Manager, Accor
Mike Devereaux, CDO – Africa, Valor Hospitality
Wesam Okasha, Managing Director, Tui Blue Hotels
Heri Bomani, Managing Director, Pangani Advisory
Services

16h00 SAT (40min) Panel Presentation

SAFARI TOURISM: CONSERVATION & SUSTAINABLE GROWTH

- Discussing the significance of safari tourism in Africa.
- Growth of global brands into the Safari sector.
- Addressing conservation challenges and sustainable practices in the safari industry.
- Exploring ways to promote responsible tourism and wildlife preservation.

In Conversation With:

Keiran Day, COO, Elowana

Neil Hughes, Managing Director, Providence Hospitality
Craig Erasmus, VP: Operations – sub Saharan Africa, Accor
Dave Wilson, Head: Commercial Development, African Parks
Jugal Khushalani, Director – Development, Marriot International

16h40 SAT (30min) Case Study Discussion

LEISURE VENTURES IN THE AFRICAN MARKET

Moderator: Jan Snyman, Director, CBRE Excellerate

In Conversation With:

Gerrit-Jan van der Grijn, CEO, Lowland Group

Shaun Wheeler, General Manager, Radisson Blu Mosi-Oa-Tunya Sandra

Daniel Trappler, Senior Director: Development sub-Saharan Africa, Radisson Hotel Group

17h10 SAT (40min) Presentation

EMBRACING TECHNOLOGY FOR EXTENDED STAYS - APARTHOTELS - SHORT TERM RENTALS: Impact from

booking to customer experience

- Co-ownership platforms
- Digital access and check-in systems
- Bookings, maintenance management and security
- Tenant loyalty and partner platforms

Moderator: Andrew McLachlan, Founder & Managing Director, Develop Hotels Inc.

Panelists:

Murray Clarke, Co-Founder, Neighbourgood Eleni Georgopoulou, Founder & CEO, YourHost Ltd

17h50 MUT (10min)

CLOSING REMARKS & End of Summit